GRATEN MANTOLU TAVUK KUŞBAŞI

MALZEMELER:
500 gr kuşbaşı tavuk
1 sb konserve bezelye
2 tane kırmızı biber
1 yk salça,sıvıyağ
tuz,karabiber,pulbiber
greten için:
2 sb süt
2 yk un
2 yk sıvıyağ
üzeri için.
kaşar peynir
YAPILIŞI:Yağ ile tavukları rengi dönünceye kadar kavuruyoruz.salçayıda ilave edip biraz daha kavurun kırmızı biberleride ince ince  küp doğrayın tavuklara ilave edip kavurun bezelyeleride ekleyip karıştırıp yağlanmış fırın tepsine resimde görüldüğü gibi parça parça aralıklarla koyun üzeri için:yağ ile unu kovurun soğuk sütü azar azar karıştırarak ilave edip bir taşım pişirip altını kapatın tavukların üzerini beşamel sosdan koyup önceden ısıtılmış fırında 10 dk pişirip  fırından çıkartın üzerine rendelenmiş kaşardan koyup erip kızarına kadar pişirin.NOT:tavuklu harcı önceden pişirip servis yapmaya yakın beşamel sosu ve kaşarı ilave edip sıcak servis yapabilirsiniz...AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Popüler Yayınlar