KIRMIZI PANCARLI KISIR
![]() |
pratik yemek tarifleri-fd |
2 sb ince bulgur( kısırlık bulgur )
1 sb pancar turşusu suyu
2 sb pancar suyu (1 adet pancarı 2,5 sb suda rengini verene kadar haşlayın)
yrm sb kırmızı pancar turşusu
2 adet salatalık yada 8 tane kornişon turşu
4 dal yeşil soğan veya 1 sotelenmiş orta boy kuru soğan
7 yk zeytinyağ, 2 yk nar ekşisi
limon suyu, tuz ,pul biber
YAPILIŞI:Pancar turşu suyunu küçük bir tencereye koyup kaynayana kadar ısıtın.kapaklı bir kaba kısırlık bulguru koyup üzerine kaynattığımız pancar turşu suyunu döküp karıştırın ve kapagını kapatıp bulgur şişene kadar 20 dk bekletin.bu arada dereotunu,maydonuzu , yeşil soğanı ince ince doğrayın ve salatalığı ve pancar turşusunu küp küp kesip.sonra suyunu çekmiş kabarmış bulgurun üstene doğradığımız bütün malzemeleri ekleyip üzerine limon suyu, nar ekşisi,zeytinyağ,tuz,pul biberi ekleyip güzelce karıştırıp servis yapınız..AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder