PRATİK AYVA TATLISI
pratik yemek tarifleri-fd |
- 1 Litre süt
- 1 sb un
- 1,5 sb toz şeker
- 1 pkt vanilya
- 1 poşet kremşanti
- 8 ayva ,4 elma
- tarçın,fındık,ceviz
- 10 yk toz şeker
YAPILIŞI:Ayvaları ve elmaları küp şeklinde kesip üzerine herbir ayva için 2 yk toz şeker koyuyoruz yarım çay b. su ilave edip kısık ateşde ayvalar yumuşıncaya kadar pişiriyoruz.pişmeye yakın fındık ,ceviz ve tarçını ilave edip altını kapatın..muhalbisi için süt,şekeri,unu koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz vanilyayı ekleyip altını kapatıyoruz.biraz soğyunca içine kremşantiyi koyup mikserle çırpıyoruz sonra pişen ayvaları kare borcama koyup üzerine muhallebiyi dökün soğuk olarak servis yapınız kupalarada koyabilirsiniz..AFİYET OLSUN....
Yorumlar
Yorum Gönder