KURU YEMİŞLİ KURABİYE
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
250 gr tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1çay kaşığı karbonat
1 pkt kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı
aldığı kadar un
iç malzemesi:
3 elma
3 kuru incir,
3 kuru kayısı
1 çay b. kuru üzüm
1 çay k.tarçın
1 sb toz şeker
üzeri için:
1 yumurta akı
dövlmüş fındık
pekmez
YAPILIŞI: Kuru meyveleri sıcak su ile yıkayıp incir ve kayısıyı küçük küçük doğrayın.Elmaları rendeleyip tavada doğradığımız kuru meyveleri ,kuru üzümü ve toz şekeride ekleyip yumuşayana kadar pişirin..hamur malzemelerini hepsini karıştıtıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediniz hamurdan parçalar koparıp elinizle bastırarak açın içine pişirdiğimiz elmalı harçdan koyup yuvarlayarak kaptıp önce yumurta akına sonra dövülmüş fındığa batırıp yağlanmış tepsiye diziniz.önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcakken üzerine pekmez akıtıp servis yapınız...AFİYET OLSUN....
3 kuru incir,
3 kuru kayısı
1 çay b. kuru üzüm
1 çay k.tarçın
1 sb toz şeker
üzeri için:
1 yumurta akı
dövlmüş fındık
pekmez
YAPILIŞI: Kuru meyveleri sıcak su ile yıkayıp incir ve kayısıyı küçük küçük doğrayın.Elmaları rendeleyip tavada doğradığımız kuru meyveleri ,kuru üzümü ve toz şekeride ekleyip yumuşayana kadar pişirin..hamur malzemelerini hepsini karıştıtıp kulak memesi kıvamında hamur elde ediniz hamurdan parçalar koparıp elinizle bastırarak açın içine pişirdiğimiz elmalı harçdan koyup yuvarlayarak kaptıp önce yumurta akına sonra dövülmüş fındığa batırıp yağlanmış tepsiye diziniz.önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcakken üzerine pekmez akıtıp servis yapınız...AFİYET OLSUN....
Yorumlar
Yorum Gönder