 |
pratik yemek tarifleri-fd |
MALZEMELER:
1 kg patates
150 gr pancar turşusu
4 havuç
dereotu,maydonoz
4 yeşil soğan
tuz,limon,sıvıyağ
sarımsaklı yoğurt
nane,pul biber
 |
pratik yemek tarifleri-fd |
YAPILIŞI:Patatesleri haşyalıp eziyoruz yada rendeleye bilirsiniz tavada rendelediğimiz havuçları biraz sıvıyağda yumuşayana kadar soteleyin başka bir kabın içine bütün yeşilliklei ince ince doğrayıp karıştırın..patatesleri 3'e bölün
turuncu kat için:ayırdığımız birinci patatesin içine havucu sıvıyağ limon suyu ve tuzu ekleyip iyice birbirine karıştırın
.yeşil kat için:başka bir kapta ikinci patatesin içine doğradığımız yeşillikleri ,sıvıyağ,limon suyu ve tuzu ekleyip iyice birbirine karıştırın.
kırmızı kat için üçüncü patatesin içine pancar turşusunu rendeleyin,sıvıyağ,limon suyu ve tuzu ekleyip karıştırın.kelepçeli kalıbın içini yağlayıp önce kırmızı patatesi(pancarlı olanı)üstüne yeşil katı hafif hafif elimizle bastırarak yayın üzerine turuncu katı(havuçlu karışım)elimizle bastırarak yayın 1 saat buzdolabında dinlendirin servis yaparken servis yapacağımız kaba ters çevirip kelepçeli kalıbı çıkartıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapınız.
AFİYET OLSUN..
 |
pratik yemek tarifleri-fd |
NOT:Yoğurdu koyduğumuzda da biraz buzdolabında
beklerse daha iyi olur.Çok lezzetli bir tarif her yaptığımda yiyenler bu neyli pasta diye soruyorlardı çok beğenip tarifini istiyorlar bayadır benden bu tarifi yayınlamamı bekliyorlardı işte tarif denemenizi tavsiye ederim...
Yorumlar
Yorum Gönder