LAZANYA
pratik yemek tarifleri-fd |
pratik yemek tarifleri-fd |
18 yaprak lazanya
350 gr kıyma
1 büyük soğan
2 yk salça
karabiber,tuz
maydonoz,pul biber
beşamal sos için:
2 yk un
2,5 sb süt
2 yk sıvıyağ
üzeri için.
kaşar peyniri
YAPILIŞI:Kıymayı tavada az yağda kavurun küp doğranmış soğanları ve salçayıda ekleyip soteleyin baharatlarıda ekleyin karıştırın maydonuza ekleyip altını kapatın Kullanacağınız kaba göre yaprakları haşlayın borcama bir sıra kaplıyacak kadar serin üzerine beşamal sos döküp yayın onun üzerine kıymalı harçdan döküp yayın üzerine lazanya yaprıklarıyla kaplayın üzerine beşamel sos döküp yayın üzerine kıymalı harcı koyun üzerine lazanya yapraklarıyla kaplayın bu sıralamayı bir kez daha yapın en üstü lazanya yapraklarıyla kaplayın üzerine beşamal sos ile kaplayın önceden ısıtılmış fırında biraz pişrin sonra fırından çıkartıp kaşarı rendeleyip üzerini kaplayıp gene fırına atıp kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN..
**Yemeklerin yanında ve çay saatlerinde öneririm doyurucu ve güzel bir lezzet...deneminizi tavsiye ederim **
Yorumlar
Yorum Gönder