PARMAK TATLISI

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD

PRATİK YEMK TARİFLERİ-FD
MALZEMELER:
1 pkt margarin
1 sb sıvıyağ
2 yumurta
2 yk toz şeker
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
aldığı kadar un
irmik
şerbet için:
4 sb su
4 sb toz şeker
4 damla limon

YAPILIŞI:Oda sıcaklığında yumuşamış margarini,sıvıyağı,yumurtayı koyup biraz yoğurun üzerine toz şekeride ilave edin karıştırın sonra vanilyayı,kabartma tozu ve aldığı kadar unu ilave edip (kulak memesi kıvamına gelene kadar ) yoğurun ufak parçalar koparıp rula şeklinde yuvarlayın irmiği geniş tabağa koyup yaptığımız rula parçaları irmiğe bulayıp  yağlanmış tepsiye dizin.önceden ısıtılmış fırında 170 dercede kızarana kadar pişirin.fırından çıkardığımız tatlının ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti döküp çektirdikten sonra servis yapınız...AFİYET OLSUN...
şerbet için: şekeri, suyu koyup kaynayınca 4 damla limon damlatıp biraz koyulaşınca altını kapatınız..

NOT:Şerbet ilk önce koyup pişirip altını kapatın sonra hamuru yapamya başlayınız.Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.çok çıkıyor
      çok güzel bir tatlı harika denemenizi tavsiye ederim

Yorumlar

Popüler Yayınlar