SOĞAN KEBABI

pratik yemek tarifleri-fd

MALZEMELER
1-1.5 kilo kadar kuru soğan,(eski soğan rengi biraz koyu renkli olmalı ve küçük tercih edillmeli )
yarım kilo kıyma(kuzu kıyması)
1yk sıvıyağ
4-5 tane kırmızı salçalık biber
4-5 tane çarliston biber.
2 su bardağı su
3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
karabiber,pul biber,tuz

pratik yemek tarifleri-fd
YAPILIŞI:Kuru soğanların iki ucunu kesin Soğanları tozlu olduğundan ilk kabuğunu alıp dikine ikeye bölün.bütün soğanları bu şekilde yapın.kıymaya
sıvıyağ,pul biberi,karabiberi,salçayı koyun ve bir güzel yoğurup minik köfteler elde edin..tepsiyi yağlayın kenarlardan başlayıp bir soğan bir köfte bir soğan bir köfte şeklinde sıralayalım…tepsinin ortasında bir havuz şeklinde boşluk kalmalı.boşluğa kuşbaşı doğradığımız kırmızı biberleri ve çarlistonları doldurunuz.fırını 200 dereceye ısıtalım.. Tepsimize 1 su bardağı suyu gezdirerek döküp.fırına verelim..yarım saat fırında kalsın.yarım saat sonra çıkartalım..ortadaki biberleri bir kaşıkla alt üst edelim..geriye kalan 1 sb suya 3 yemek kaşığı nar ekşisini karıştıralım.Yemeğimizin üstüne gezdirerek dökün..bunu baştan yapmamalıyız çünkü nar ekşisi yemeği hemen kızartır. yemek pişmez..Nar ekşili suyu da döktükten sonra tepsiyi tekrar fırına verelim.bir yarım saat pişirin yemeğimiz nar gibi kızarmış ve pişmiş olacak.

NOT:Soğanlar koyu renkli eskisoğan olmalı bu tarif için..kıyma olarakda ben dana kıyması kullandım ama kuzu kıyması ve kuyruk yağı koyorsanız köfteler kebab tadında olur
     Bu tarif için  mutlaka nar ekşisi olmazsa olmaz..
 Servis yaparken yanında boş tabak veriniz kobukları çıkarmak için...


pratik yemek tarifleri-fd
deneminizi tavsiye edrim soğan sevenler için değişik bir lezzet....


pratik yemek tarifleri-fd

Yorumlar

Popüler Yayınlar