AŞURE


pratik yemek tarifleri-fd

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
5 lt su (25 sb)
5 sb şeker(850 gr
2 sb bugday(300 gr
1.5 kf pirinç(100gr
1 sb fasulye
1 sb nohut
150 gr kuru kayısı
150 gr kuru üzüm
100 gr incir
1.5 sb süt
1 portakal kabugunun rendesı
süslemek için:nar,fındık,ceviz,kuş üzümü
hindistan cevizi,yeşil fıstık

YAPILIŞI:Bir gece öncesinden nohutu, fasülyeyi ıslatın.ertesi gün buğdayı iyece pişirin ıslanan nohut ve fasülyeyi ayrı ayrı haşlayıp kaynayan buğdayın içersine ilave ediyoruz.kayısıları ılık suda bekletin daha sonra küçük küçük doğrayıp ekliyoruz kuru üzümü ve pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz.şekeride ilave edip biraz pişirin içerisine portakal kabuğu rendesini ekleyin sonra sütüde ekleyin incirleri ılık suda beklettikten sonra küçük küçük doğrayıp ilave edin beş dk sonra altını kapatın ve kaselere servis yapıp soğuduktan sonra süsleyin(kıvamı biraz sulu olursa daha güzel oluyor çünkü soğuyunca katılışıyor..)

pratik yemek tarifleri-fd


Yorumlar

Popüler Yayınlar