YAĞLAMA

pratik yemek tarifleri-fd
        YUFKA İÇİN MALZEMELER:
  • 3 Bardak Un,
  • 1 Tatlı kaşığı Tuz,
  • Aldığı kadar Su.

    İÇ HARCI İÇİN MALZEMELER:
  • Yarım kilo Kıyma,
  • 1 adet büyük Soğan,
  • 1 tutam Maydanoz,
  • 1 diş Sarımsak,
  • 1 yemek kaşığı Domates salçası,
  • 1 tatlı kaşığı Biber salçası,
  • Tuz,
  • Karabiber,
  • Pulbiber.

    ÜZERİNE İÇİN MALZEMELER:
  • Sarımsaklı yoğurt.

    YAPILIŞI:
    Un,su ve tuzu karıştırıp hamur haline getiriyoruz. Bu hamuru küçük bezelere ayırıp, bezeleri her birini tabak büyüklüğünde açıp, teflon tavada altını ve üstünü kızarana kadar pişiriyoruz. İç malzemeyi tavada, önce kıymayı biraz kavurup, soğanları küp küp kesip onları da tavaya ekleyip kavuruyoruz. Salçaları, sarımsağı, tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Hepsini kavrulduktan sonra altını kapatıp, maydanozu doğrayıp malzemeye ekliyoruz. Sonra pişirdiğimiz yufkayı servis tabağına koy. Üzerine iç harçtan her tarafını kaplayacak şekilde koyup, diğer malzemeler bitene kadar aynı işlemleri tekrar ediyoruz.Malzemeler bittikten sonra, üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp servis ediyoruz. Afiyet olsun.


Yorumlar

Popüler Yayınlar