KAĞIT KEBABI
pratik yemek tarifleri-fd |
400 gr dana kuşbaşı
1 soğan
2 patlıcan
2 patates
3 havuç
2 kabak
1 sb bezelye
sos için:
2 yk zeytinyağ
1 yk salça
2 domates rendesi
1 diş sarımsak
istediğiniz baharatlar
tuz
YAPILIŞI:Kuşbaşı etleri düdüklü tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su koyun etler pişine kadar pişiriyoruz.sebzeleri küp küp kesip patates,kabak,havuç ve patlıcanları sırasıyla kızartıp tepsiye dizin üzerine haşlanmış bezelyeri ve etleride ekleyip hepsini karıştırın.sos için:sıvıyağ ile salçayı kavurup üzerine domates ve sarımsak rendesini, ekleyip biraz sıcak su ekleyip bir taşım kaynatıp baharatları ekleyip altını kapatıp kızartdığımız sebzelerin üzerine döküp karıştrın alimünyum veya yağlı keğaıtları ikram edeceğiniz büyüklerde kesip sebzeli karışımdan 2 veya 3 kaşık koyun paket yapıp fırın tepsisine dizip servis yapmadan 20 dk önce önceden ısıtılmış fırında kağıt kebabı ısınana kadar pişiriniz...AFİYET OLSUN...
NOT:bu yemeği bir gün önceden etleri pişirin ve sebzeleri kızartıp size zaman kadarmış olur ertesi gün sosu pişirp karışama ekleyip kebabları hazırlaya bilirsiniz..çok bereketli bir yemektir..
Yorumlar
Yorum Gönder