UNLU ÇITIR BÖREK

pratik yemek tarifleri-fd
MALZEMELER:
6 yufka
5 patates
tuz,karabiber
sıvıyağ,un

pratik yemek tarifleri-fd

pratik yemek tarifleri-fd
YAPILIŞI:Patatesleri haşlayın sıcakken ezip tuz ve karabiber ile tatlandırın..1. yufkayı serin üzerine fırçayla her tarafına sıvıyağ sürün ve üzerine un eleyicisiyle veya tel süzgeçle her tarafına un serpip üzerine  2. yufkayı serin tekrardan sıvıyağ sürün ortadan ikiye kesip yufkanın düz olan tarafına patatesli harçdan koyup rulo şeklinde sarın 3 parmak genişliğinde keserek yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün önceden ısıtılmış fırında pişiriniz (Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemlerini tekrarlayınız.).AFİYET OLSUN....

NOT:Bu börek çıtır çıtır oluyor tavsiye ederim..

Yorumlar

Popüler Yayınlar