GALETA UNLU POĞAÇA

pratik yemek tarifleri-fd
pratik yemek tarifleri-fd
 MALZEMELER:

  • 125 gr.tereyağı (yumuşamış olacak)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un,tuz
  • Bulamak için,galeta unu
İç malzemesi
  • 100 gr.beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz

YAPILIŞI:Un ve kabartma tozu haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabında karıştırın.K. tozu ve unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edin.Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde hafif açın.Peynirli içten hamurun ortasına koyup kapatın.Kapattığınız kısım altta kalacak şekilde kapatın.Galeta ununa bulayınBıçakla poğaçanın kenarlarına kesikler atıp çiçek şekli verin.Tepsiye dizip,180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.AFİYET OLSUN...

pratik yemek tarifleri-fd


Yorumlar

Popüler Yayınlar