KIRMIZI PANCARLI KISIR

pratik yemek tarifleri-fd


MALZEMELER:
2 sb ince bulgur( kısırlık bulgur )
1 sb pancar turşusu suyu
2 sb pancar suyu (1 adet pancarı  2,5 sb suda rengini verene kadar haşlayın)
yrm sb kırmızı pancar turşusu
2 adet salatalık yada 8 tane kornişon turşu
4 dal yeşil soğan veya 1 sotelenmiş orta boy kuru  soğan
7  yk zeytinyağ, 2 yk nar ekşisi
limon suyu, tuz ,pul biber

YAPILIŞI:Pancar turşu suyunu  küçük bir tencereye koyup kaynayana kadar ısıtın.kapaklı bir kaba kısırlık bulguru koyup üzerine kaynattığımız pancar turşu suyunu döküp karıştırın ve kapagını kapatıp bulgur şişene kadar 20 dk  bekletin.bu arada dereotunu,maydonuzu , yeşil soğanı ince ince doğrayın ve salatalığı ve pancar turşusunu küp küp kesip.sonra suyunu çekmiş kabarmış bulgurun üstene doğradığımız bütün  malzemeleri ekleyip üzerine limon suyu, nar ekşisi,zeytinyağ,tuz,pul biberi ekleyip güzelce karıştırıp servis yapınız..AFİYET OLSUN


Yorumlar

Popüler Yayınlar