BEŞEMAL SOSLU GÜVEÇDE ET SOTE

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD



malzemeler:
400 gr dana kubaşı et
400 gr mantar
2 büyük soğan
2 patates
1 kase bezelye
2 yk tereyağ ve2 yk zeytinyağ
1 yk salça,tuz,karbiber
kaşar peynir rendesi
beşamal sos:
3 yk un, 3yk tereyağ
3 sb süt

YAPIŞI:Kuşbaşı etleri düdüklü tencere üzerine çıkacak kadar su koyup 10-15 dk arası et pişene kadar haşlıyoruz.başka tencerede tereyağı ve zeytinyağı koyup küp küp doğradığımız soğanaları sotleyin üzerine küp doğranmış matalarıda ekleyip suyunu çekene kadar karıştırak pişiriyoruz sonrasalçayı  küp kestiğimiz patatesleride atıp kavurun en son olarak etleri ve suyundan da ekleyip.üzerine konseve bezelleleri ,tuzunu ,karabiberi atıp bir taşim pişiriyoruz.Sonra tek kişilik güveçlere et soteyi paylaşrırıp üzerine
beşamol sosu paylaştırıp üzerine kaşar peyniri koyup kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişirip servis yapınız..AFİYET OLSUN..
beşamal sosun yapılışı:tereyağı eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kovuruyoruz üzerine soguk sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak tuz karabiber ekleyip pişiriyoruz.

NOT:Bu yemeği servis yapmadan bir gün öncesinden veya sabahdan hazırlayıp tencere servis yapacagınız zaman güveçlere koyup misafiriniz gelecegi zamana yakın pişirerek size kolaylık sağlar...

Yorumlar

Popüler Yayınlar