DOLMABİBER TURŞUSU (KIŞ HAZIRLIĞI)

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD


Malzemeler:
1 kg. dolmalık biber
500 gr. lahana (ince kıyılmış)
3-4 adet havuç (çok küçük doğranmış)
2 adet kırmızı biber (çok küçük doğranmış)
2 adet yeşil biber 
500 gr acur
6 su bardağı su (1,5 lt.)
2 su bardağı sirke (1/2 lt.)
6 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)
2 çorba kaşığı  kaya tuzu
Kereviz yaprağı

       YAPILIŞI:
  • Bir tencereye su, sirke ve tuzu koyup kaynatınız. Karışımı ılımaya bırakınız.
  • Dolmalık biberlerin saplarını kesip, çekirdeklerini çıkartınız.
  • Bir kapta kıyılmış lahanayı tuzla ovunuz. Yıkayarak süzgeçten geçiriniz.
  • Lahanalara doğranmış havuç, doğranmış kırmızı biberleri  ve doğranmış kereviz yapraklarını ilave edip karıştırınız.
  • Dolmalık biberlerin içine hazırladığınız lahanalı karışımı doldurunuz.
  • Doldurduğumuz biberleri kavanozun içine sıkıca dizin
  • Tenceredeki sirkeli, su karışımı ılıyınca kavanoza dökünüz.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatınız. Serin bir yerde bir ay bekletiniz.

                                               Afiyet olsun.

PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD


Yorumlar

Popüler Yayınlar