DOLMABİBER TURŞUSU (KIŞ HAZIRLIĞI)
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
Malzemeler:
1 kg. dolmalık biber
500 gr. lahana (ince kıyılmış)
3-4 adet havuç (çok küçük doğranmış)
2 adet kırmızı biber (çok küçük doğranmış)
2 adet yeşil biber
500 gr acur
6 su bardağı su (1,5 lt.)
2 su bardağı sirke (1/2 lt.)
6 diş sarımsak (kabukları soyulmuş)
2 çorba kaşığı kaya tuzu
Kereviz yaprağı
- Bir tencereye su, sirke ve tuzu koyup kaynatınız. Karışımı ılımaya bırakınız.
- Dolmalık biberlerin saplarını kesip, çekirdeklerini çıkartınız.
- Bir kapta kıyılmış lahanayı tuzla ovunuz. Yıkayarak süzgeçten geçiriniz.
- Lahanalara doğranmış havuç, doğranmış kırmızı biberleri ve doğranmış kereviz yapraklarını ilave edip karıştırınız.
- Dolmalık biberlerin içine hazırladığınız lahanalı karışımı doldurunuz.
- Doldurduğumuz biberleri kavanozun içine sıkıca dizin
- Tenceredeki sirkeli, su karışımı ılıyınca kavanoza dökünüz.
- Kavanozun kapağını sıkıca kapatınız. Serin bir yerde bir ay bekletiniz.
Afiyet olsun.
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
PRATİK YEMEK TARİFLERİ-FD |
Yorumlar
Yorum Gönder